Exabeam en Tobania openen de jacht op verborgen cyber threats

wimkretzens-tobania

Tobania, toonaangevend integrator van volwaardige IT-systemen, en Exabeam, leverancier van oplossingen voor security intelligence en -management, kondigden aan dat ze als strategische partners met elkaar in zee gaan. 

Security Information and Event Management (SIEM)-oplossingen benaderen de beveiliging van bedrijfsgegevens en informatiesystemen vanuit een holistische invalshoek. De Exabeam-oplossing slaagt daarin als geen ander. Ze bekijkt bedrijfsbeveiliging vanuit een helikopterperspectief, dat het geheel van bedrijfsdata en IT-voorzieningen in beschouwing neemt om op mogelijke cyberdreigingen, zowel van binnen- als van buitenuit, te screenen en deze op een geautomatiseerde, intelligente, gebruikers- en datagerichte manier te counteren. Geen overbodige luxe, gezien Belgische organisaties zich regelmatig door cyberaanvallen belaagd zien.

 

 

Wim

Beste oplossing in haar soort

In juni 2017 ging Tobania een partnership met Exabeam aan om deze oplossingen als eerste op de Belgische markt aan te bieden. Daarmee vormt de Exabeam-oplossing een waardevolle toevoeging aan het groeiend portfollio van Tobania. Wim Kretzers, business unit manager van Tobania’s Security & Infrastructure Services, zegt: “Hackers doen niets liever dan de identiteit van gebruikers stelen omdat dit hen onbeperkt toegang geeft tot alles wat de gebruiker kan zien. Dergelijk gecompromitteerde accounts ontmaskeren is bovendien geen sinecure. Exabeam geeft onze klanten de mogelijkheid om verdachte accounts snel te identificeren en onschadelijk te maken door middel van artificiële intelligentie en analyse van gebruikersgedrag. Zo hoeven ze niet onophoudelijk ingewikkelde correlatieregels in hun SIEM in te bouwen en aan te passen.”

Complementaire technologieën

Bovenop het partnership met Exabeam ging Tobania ook een samenwerking met SentinelOne aan. Het gaat om complementaire endpointtechnologie die Exabeam kan ondersteunen door beveiliging tegen cyberdreigingen te voorzien aan de frontlinie, op toestelniveau. Met SentinelOne wil Tobania komaf maken met de oude, voorbijgestreefde antivirussoftware door bedrijven een unieke, autonome endpoint security van de nieuwste generatie aan te bieden. SentinelOne combineert de opsporing van zowel gekende als ongekende dreigingen op basis van het gebruikersgedrag. Een revolutionaire techniek die de traditionele bescherming overstijgt. Behavior based cyber security voegt zich niet in het rijtje van onbetaalbare oplossingen, maar gaat in competitie met het traditionele aanbod op de markt. Automatisering zal het totale kostenplaatje veeleer terugschroeven.

 

 

Over Exabeam
Exabeam biedt oplossingen aan op het vlak van security intelligence en -management die bedrijven van om het even welke omvang bijstaan in de bescherming van hun meest waardevolle gegevens. Op unieke wijze combineert het Exabeam-beveiliginsinformatieplatform ongelimiteerde datacollectie tegen voorspelbare kosten met enerzijds slimme technologie die geavanceerde analyse mogelijk maakt en anderzijds een geautomatiseerde respons op incidenten, tot een geïntegreerde productenset. Het resultaat: de eerste hedendaagse beveiliginsinformatie-oplossing die slaagt waar vorige Security Information and Event Management (SIEM)-aanbieders zwak presteerden.

Exabeam is opgericht door veteranen van Imperva, ArcSight en Sumo Logic met een karrevracht aan ervaring in beveiliging en bedrijfs-IT. Het Exabeam hoofdkwartier bevindt zich in San Mateo, Californië. Exabeam is gefinancierd met particuliere middelen door Norwest Venture Partners, Aspect Ventures, Icon Ventures, Lightspeed Venture Partners, Cisco Investments en investeerder Shlomo Kramer.

Over Tobania
Tobania is een volwaardige IT-systeemintegrator gespecialiseerd in de digitalisering van bedrijven en overheden. Het bedrijf is een totaalaanbieder in ‘front-end enterprise’-oplossingen, gaande van het bouwen en implementeren van platformoplossingen tot maatwerk alsook integratie van complexe IT-toepassingen. Naast analyse, ontwikkeling en testing biedt Tobania eigen specifieke softwareoplossingen aan in onder meer web development en personeelsplanning. Aanvullend bieden we ook hybride infrastructuur, security, beheersoplossingen en alle nodige support aan, en dit vanuit één organisatie. Tobania levert al deze diensten en oplossingen door samen te werken met meer dan 650 IT-specialisten en consultants en behaalde daarmee een omzet van 65 miljoen euro in 2016.

 

Perscontact
Lode Peeters – CEO
+32 2 300 80 32 – +32 498 11 08 08
lode.peeters@tobania.be
www.tobania.be

Tobania
p.a. TOBIUS n.v.
Heizel Business Park – gebouw II
Romeinsesteenweg 564 – bus 4
1853 Strombeek-Bever

Security
Product

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze smart building partners

Signify
Vinci
Schneider Electric
WAGO
Lammp

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

 

 

Onze kennispartners

imec
imec
VKarchitects+engingeers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

Brain Buildings (IT Centraal) maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten